BCN Design Tour

COAC

Pl. Nova 5, 933015000

www.coac.net

La creació del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) es remunta al 1931, després que s’aprovés a Espanya el decret que obligava a estar col·legiat per exercir la professió. Arquitectes catalans tan destacats com Josep Lluís Sert, Josep Puig i Cadafalch, Josep Goday o Josep Torres Clavé estan vinculats als primers anys de l’organització.

El COAC va començar a editar l’any 1944 Cuadernos de Arquitectura, anomenada més endavant Quaderns, una prestigiosa revista que reflecteix bona part de la història de l’arquitectura catalana i segueix sent una eina bàsica de debat i de difusió a tot el món.

El 1962 el COAC va inaugurar l’actual seu, un edifici projectat per Xavier Busquets, a pocs metres de la Catedral. Cadascuna de les vuit plantes va ser dissenyada per un arquitecte diferent, però el tret distintiu per excel·lència són els esgrafiats que decoren un fris de més de 57 metres a la façana: uns dibuixos de Pablo Picasso que van ser traslladats als grans panells de formigó per l’artista noruec Carl Nesjar.

El COAC proporciona una àmplia varietat de serveis als col·legiats a través de l’Oficina Consultora Tècnica (OCT), del Servei d’Aplicacions Informàtiques (SAI), o de la Biblioteca i l’Arxiu Històric, entre molts d’altres departaments. El de Relacions Internacionals fomenta l’impuls de l’exercici de la professió a nivell internacional i, alhora, la difusió de l’arquitectura catalana.

Fotos: Jordi Pareto, Jaume Orpinell