BCN Design Tour

Galeria Meko

Sant Pere Més Baix 11, +34 932680222

www.galeriameko.com

Carmen Pintor (Santiago de Compostel·la, 1962) representa una generació de dissenyadors orfebres que irrompen al món professional de Barcelona amb una sòlida formació, adquirida, en el seu cas, a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics Maestro Mateo de Santiago de Compostel·la i a l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja de Barcelona, a més dels cursos i seminaris especialitzats en diverses tècniques als quals assisteix amb una voluntat de reciclatge constant.

L’any 1990 obre la Galeria Meko al barri de la Ribera, la botiga-taller de joieria d’autor des d’on Carmen Pintor comercialitza els seus dissenys i els d’altres creadors. Són obra seva el projecte d’interiorisme i el disseny del mobiliari. Cada any presenta col·leccions pròpies de joieria i orfebreria, a més de col·laborar amb diverses firmes industrials com a dissenyadora i prototipista. Des del 2004, la Galeria Meko presenta un programa d’exposicions continuat, el cicle “L’aparador de la diversitat”, a  través del qual es mostra la creativitat dels joiers contemporanis, tant d’aquí com de fora. Félix Zuazu, Grego García, Hiroko Miyamoto, Hans Leitch i Teresa Capella, entre molts d’altres, hi han exposat els darrers anys.

Entre 1987 i 2005, Carmen Pintor ha exposat la seva obra a diverses ciutats espanyoles i a França, Andorra, el Japó, Alemanya i Suïssa. L’any 2002, rep la distinció de Mestra Artesana que atorga la Generalitat de Catalunya als artesans amb trajectòries professionals reconegudes.

Foto: Galeria Meko