BCN Design Tour

Monvínic

Diputació 249, +34 932726187

www.monvinic.com

Sense precedents al nostre entorn més immediat, Monvínic va obrir les portes el juliol del 2008 al cor de l’Eixample com a centre divulgador de la cultura del vi.

El disseny es va confiar a l’interiorista Alfons Tost, que va concebre l’establiment tenint en compte els requeriments i la complexitat d’aquest projecte novedós. Monvínic té cinc àrees diferenciades: un bar de vins; una biblioteca i centre de documentació; una sala per a tastos, conferències i presentacions; un espai culinari i un fabulós celler amb vins procedents dels cinc continents que fa d’eix vertebrador de la resta de serveis.

Tots els espais han estat dissenyats per funcionar independentment, per bé que són també peces integrants d’un espai comú. Per tal de no perdre la noció de conjunt, els 500 m2 de superfície rectangular s’han parcel·lat amb vidre transparent semireflectant de color canyella que permet, alhora, preservar la disposició i l’estil particular de cada àrea.

Al centre de documentació, les prestatgeries de roure acullen una completa selecció de llibres, revistes, guies i catàlegs sobre el món del vi. La sala de tastos és una àrea lluminosa connectada a un petit jardí urbà i habilitada amb les comoditats i els avenços tecnològics per obtenir el màxim profit de cada sessió. L’espai culinari està moblat amb dues grans taules comunitàries on es poden assaborir les propostes culinàries de Sergi de Meià, una cuina actualitzada d’arrel tradicional on el respecte a l’essència dels productes li ha valgut la distinció ‘km 0’ del moviment Slow Food (edició 2010-2011). Tant el menjador com el bar —on el mateix nivell de qualitat gastronòmica se serveix a escala reduïda, en forma de tapes que varien cada temporada— són llocs de trobada al servei del vi, on es pot consultar la carta digital de vins (amb milers de referències) o deixar-se aconsellar pels sommeliers, Isabelle Brunet i César Cánovas.