BCN Design Tour

Roca Barcelona Gallery

Joan Güell 211-213, 933661200

www.rocabarcelonagallery.com

L’any 2009 s’inaugura Roca Barcelona Gallery, nova seu social i showroom de Roca a la ciutat. L’edifici és un projecte de l’estudi d’arquitectura de Carlos Ferrater, OAB (Office Architecture in Barcelona), que han dirigit els seus fills, Borja i Lucía Ferrater.

Representar els valors de l’empresa Roca —líder mundial en disseny de productes per a l’espai del bany— a través de l’arquitectura, és a dir, aconseguir que el mateix edifici esdevingués emblema de la marca va ser el repte que es va plantejar a l’equip d’arquitectes. La resolució va passar per concebre una edificació de planta rectangular amb una façana revestida completament de vidre que aconsegueix atraure l’atenció dels vianants com si es tractés d’un gran aparador. De dia, en funció de la il·luminació, es creen sorprenents efectes visuals a l’interior, mentre que de nit l’edifici es converteix en una gran caixa de llum gràcies a la instal·lació en l’estructura de centenars de leds.

A l’interior, distribuït en tres plantes, es desenvolupa un recorregut pel passat, el present i el futur de Roca per mitjà d’avançades tècniques que permeten al visitant interactuar amb l’edifici i també amb els seus continguts. La planta 0 acull l’espai Roca World, on s’expliquen tant la història de la marca com els compromisos de present i futur que passen per la incorporació al disseny dels conceptes d’estalvi d’aigua i sostenibilitat. La planta 1 mostra una selecció dels productes Roca creats per dissenyadors i arquitectes de prestigi internacional. La planta 1 acull una àrea lliure i diàfana destinada a les presentacions socioculturals i a les exposicions temporals.

Roca Barcelona Gallery ha rebut el Wallpaper Design Award 2010 que atorga la prestigiosa revista de disseny internacional.