BCN Design Tour

NH Collection Constanza

Déu i Mata 69-99, 932811500

nhcollectionconstanza@nh-hotels.com

Establiment integrat a L’Illa Diagonal, el complex comercial, hoteler i d’oficines inaugurat el 1993 al barri de les Corts. Els arquitectes Rafael Moneo (premi Pritzker 1996) i Manuel de Solà-Morales són els autors del projecte arquitectònic del NH Constanza i de tot el complex, que va merèixer, entre d’altres, el Premi FAD d’Arquitectura l’any 1994.

La concepció de l’hotel contempla uns espais amplis i lluminosos i un ús innovador dels materials: formigó, travertí, vidre i acer inoxidable. Tots els espais comuns de l’interior tenen una clara relació amb la façana, on nombroses obertures proporcionen l’entrada de llum natural. La façana nord s’organitza al voltant d’un voladís de quatre metres que s’estén com un gran mirador sobre el parc contigu i acull les sales per a reunions i congressos.

L’interiorisme de l’hotel és un projecte de Lucho Marcial amb la col·laboració de Fernando Sánchez- Schultz. Sorprèn la gran escala en zig-zag de xapa negra que, al vestíbul principal, travessa l’edifici en vertical i acull, a l’interior, espais d’espera o descans. Les habitacions són totes exteriors, espaioses i sòbries, i els hostes poden controlar, per mitjà de quatre grans lamel·les de travertí, l’aïllament visual i acústic de l’exterior. Quant al paviment, s’ha optat per la fusta massissa i fosca que aporta calidesa i contrasta, alhora, amb la fredor de l’acer de la finestra.