BCN Design Tour

Marset

Santaló 56 interior, 932005726

www.marset.com

Fundada la dècada de 1940 com a empresa familiar dedicada a la fosa de metalls, Marset és avui una marca especialitzada en il·luminació que ha anat evolucionant i acumulant experiència al llarg dels anys. Amb fàbrica pròpia a Catalunya, i una delegació de venda a Nova York, els seus productes s’exporten a més de quaranta països.

Més enllà de la producció de llums de dissenyadors de projecció internacional, Marset treballa la il·luminació a través de la vocació pel disseny, entès com l’execució impecable de cada projecte a la recerca de l’objecte ben fet, que sigui capaç d’innovar i sorprendre, de crear atmosferes amb caràcter i de millorar la qualitat de vida de les persones. Les peces de cada col·lecció sorgeixen del rigor tècnic i la creativitat, però també d’una visió inquieta que sap detectar noves funcionalitats i imaginar nous usos. Chris Jackson, Christophe Mathieu —amb la Topolina i la Clea—, Emiliana, Joan Gaspar —amb la sèrie Atlas, Delta de Plata 2001—, Lagranja o Mathias Hahn són alguns dels dissenyadors que treballen amb Marset.

La primavera del 2010 s’inaugurava el showroom de Marset, un espai d’exposició que permet mostrar, en condicions idònies, la col·lecció completa de llums de la firma. El projecte d’interiorisme, dels arquitectes Stefano Colli i Eugenio Martínez Fons, ha aprofitat les característiques d’aquest singular local situat en un interior d’illa de cases, al final d’un passatge. Inspirant-se en les piles de fusta d’una serradora, han concebut un sistema expositor versàtil i econòmic format per taulons de fusta de pi que s’apilen els uns sobre els altres; entremig, uns llistons travessers blancs alleugereixen visualment aquests mòduls adaptables. Tant el terra com les parets i el sostre s’han pintat de blanc, una opció que busca transmetre una certa sensació de calma, potenciar la llum natural i ressaltar els elements en exposició.

La recuperació del pati d’entrada, a través del qual s’accedeix al showroom, ha estat una de les premisses del projecte. A banda de ser el marc idoni per a l’exposició de llums d’exterior, la idea és utilitzar-lo per a actes diversos. Josep Farriol n’ha fet un projecte d’enjardinament basat en el concepte d’espai viu que canvia al ritme de les estacions.