BCN Design Tour

Kettal

Aragó 316, 934881080

www.kettal.es

Creada el 1964, Kettal és des de fa anys una de les empreses de referència en el mercat del mobiliari per a espais exteriors. L’evolució de la firma s’ha anat orientant cap a una aposta decidida pel disseny, la internacionalització i la sostenibilitat; tres conceptes que es desenvolupen en una estreta coordinació.

La idea d’exportar la manera d’entendre la vida a l’aire lliure de la cultura mediterrània ha portat Kettal a treballar amb dissenyadors i arquitectes de diverses nacionalitats; una participació que ha enriquit la creativitat dels dissenys de la marca, que giren al voltant de conceptes com la personalitat, la cultura i el viatge. En aquesta definida línia d’actuació, també hi té un paper preponderant el respecte pel medi ambient: l’objectiu és crear objectes de qualitat que perdurin en el temps i utilitzar, en el procés de fabricació, la tecnologia més innovadora i els materials menys contaminants. Per tot plegat, l’estratègia empresarial de Kettal ha rebut, l’any 2010, el Premio Nacional de Diseño.

Kettal té tres plantes de fabricació i ven arreu del món a través d’onze botigues pròpies ubicades a Europa, la Xina i els Estats Units.

L'Studio Urquiola ha realitzat el disseny del nou showroom de l'empresa, inaugurat el 2017. Els elements típics de l'arquitectura espanyola, una estructura de ferro i les voltes originals de maó, s'han deixat al descobert i s'han destacat. S'ha introduït elements tradicionals com la idea del pati i l'ampli ús de rajoles de ceràmica.

Tot aprofitant la doble alçada de l'espai, i en un intent per unificar els seus dos nivells, els elements arquitectònics addicionals que es van introduir per distingir les zones del showroom van ser tres caixes consecutives, cada una amb una forma i una funció diferents: mostrari, exposició i envoltant del pati. Una espècie de gelosia de patró rectangular, a diferents escales i amb diferents orientacions, s'ha distribuït per tot l'espai.