BCN Design Tour

Àbac Restaurant & Hotel

Av. Tibidabo 1, 933196 600

www.abacbarcelona.com

Al costat del jardins de la Tamarita, davant mateix d’on el Tramvia Blau comença a enfilar-se al Tibidabo, el privilegiat emplaçament de l’Àbac ofereix, d’entrada, un valor afegit a aquest establiment.

Ocupa dos edificis de diferents èpoques: d’una banda, una torre dels anys trenta del segle XX, antiga residència de Madronita Andreu, filla del famós Doctor Andreu de les pastilles per a la tos, recordat també com a impulsor de diversos projectes urbanístics, entre els quals destaca les instal·lacions del Tibidabo. De l’altra, un nou i imponent pavelló de fusta i vidre, obra d’Antoni de Moragas i Spa (Premi FAD d’Interiorisme 1987), que s’integra a uns jardins dissenyats per la paisatgista Bet Figueras que fan de nexe de les dues edificacions.

La unitat de criteris estètics l’aporta el projecte d’interiorisme integral de GCA Arquitectes, comandat per Josep Riu. A la torre preexistent, completament reformada tot respectant els elements arquitectònics originals, s’hi troben la major part de les quinze habitacions de l’hotel, on el moble contemporani, els colors plans i els arranjaments florals d’inspiració japonesa conviuen amb un sistema domòtic d’il·luminació i els últims avenços tecnològics aplicats als banys. A les antigues carboneres de maó vist, hi ha l’assortida bodega del restaurant. I, en un espai contigu, el lounge bar, amb una original il·luminació de leds arran de terra i resseguint el sostre, que embolcallen una atmosfera sofisticada.

Al nou pavelló de vidre, revestit de llistons verticals de fusta que tamisen la llum solar, s’hi emplaça el restaurant i, al pis inferior, la formidable cuina-laboratori de 200 m2 que, des de la primavera del 2010, dirigeix Jordi Cruz.