BCN Design Tour

Il Giardinetto

La Granada del Penedès 28, 932187536

www.ilgiardinetto.es

Els arquitectes Federico Correa i Alfons Milà van projectar l’interiorisme d’aquest restaurant com un jardí enmig de la ciutat: innocent joc de simulació que prenia forma amb uns recursos molt efectius. Un projecte que va merèixer el Premi FAD d’Interiorisme 1973-1974.

L’estructura del local, de dimensions força reduïdes, va permetre destinar l’espai de la planta baixa a cocteleria i habilitar el restaurant pròpiament dit a la primera planta, on la decoració és un embolcall, una enginyosa escenografia que aprofita els elements a l’abast. La pintura va permetre transformar el sostre en la copa verda d’uns arbres el tronc i les branques dels quals s’enfilen per les columnes; a les parets, s’hi representa amb un verd més intens una tanca de bardissa retallada. Una moqueta verda simula la gespa sobre la qual es disposen els mobles de jardí, de rotang. L’ambientació idíl·lica es completa amb una estudiada il·luminació i amb l’acompanyament musical d’un piano.

El 2013 els arquitectes Llamazares Pomés van projectar una reforma que afectava sobretot la planta baixa. Per aconseguir un major dinamisme i una relació entre exterior i interior es va obrir la façana, s'incorporà una nova barra a peu de carrer i es van canviar els materials de revestiment, tot conservant la línia cromàtica de l'antic local.

El projecte d'Il Giardinetto va merèixer dos Premi FAD d'Interiorisme el 1973-1974 i el 2013.

Il Giardinetto ofereix una cuina amb varietat de risottos i pastes d’elaboració pròpia. Al mateix carrer, just al davant, hi ha la truiteria Flash-Flash, un altre exemple d’interiorisme creatiu dels anys 70, obra també de Correa i Milà.