BCN Design Tour

The Sutton Club

Tuset 13, 934144217

www.thesuttonclub.com

Discoteca inaugurada el 2001 en el carrer que va ser escenari, les dècades de 1960 i 1970, de les noves tendències de moda arribades de Londres. Avui queden molt poques mostres d’aquell corrent que va fer furor entre els joves, però sí que la zona es manté com a àrea de restaurants i locals d’oci.

L’any 2005 es va plantejar una reforma integral de l’interiorisme del Sutton, que va recaure en l’estudi de disseny Lagranja. El canvi d’imatge havia de respondre, també, a una transformació més ambiciosa que afectava l’orientació del local: la intenció era atraure un públic més jove i allunyar-se de la concepció de la sala de ball convencional. Per començar, es va trencar amb l’esquema radial que sol organitzar aquests espais al voltant d’una pista central, i es va apostar per una distribució més lliure que permetia crear diferents ambients en funció de la programació del local. Així, actuacions en directe, presentacions o desfilades poden adaptar-se amb facilitat a uns espais esgraonats molt versàtils on tenen cabuda barres, terrasses, rampes de circulació, passarel·les, reservats i miradors a la zona de ball.

Diversos elements ajuden a definir els usos de cada espai: d’una banda, els paviments (hidràulic verd a l’entrada, formigó gris a la sala principal i a la pista de ball, i gres porcellànic als reservats) i revestiments de paret (gresite verd i peces de vidre amb gràfics en relleu) i, de l’altra, la il·luminació, que atribueix l’aire escenogràfic i lúdic dissenyat ad hoc per a la discoteca: inflables en forma de núvol, mànegues de silicona que reinterpreten els llums d’aranya, pantalles de policarbonat que canvien de color o taules de llum. A més d’aquest original repertori de llums, l’estudi Lagranja és responsable del disseny dels sofàs, taules, barres de bar i tota mena d’objectes i detalls que moblen The Sutton Club.