BCN Design Tour

El Velódromo

Muntaner 213, +34 934306022

www.barvelodromo.com

Local emblemàtic fundat l’any 1933 i decorat segons l’estil art déco, el bar El Velódromo va tornar a obrir les portes l’estiu del 2009 completament rehabilitat per iniciativa de la fàbrica de cerveses Moritz, els actuals propietaris.

La interiorista Pilar Líbano ha dirigit una reforma que pretenia, sobretot, retenir l’atmosfera d’un l’establiment que, durant dècades, ha estat escenari de la vida de Barcelona —tertúlies d’intel·lectuals, reunions clandestines, punt de trobada de la Gauche Divine, i bar de copes.

La sensació que, efectivament, el Velódromo és avui com era abans d’abaixar la persiana l’any 2000 és comuna per a molts barcelonins que l’havien freqüentat, i això significa que la rehabilitació ha aconseguit l’objectiu. Amb tot, han calgut intervencions i modificacions per adequar l’establiment a les noves necessitats.

L’estructura i els elements que la componen es mantenen convenientment restaurats: parets amb motllures, tancaments de fusta i vidre, i escales d’accés a l’entresolat i al soterrani amb baranes de caoba. Tampoc la distribució ha sofert gaires variacions: els bancs de la planta baixa compartimenten l’àmbit principal i, al fons del local, una de les antigues taules de billar manté viva la imatge de bar d’oci.

El xef Jordi Vilà, responsable de l’apartat gastronòmic, s’ha proposat recuperar el concepte de cafè-bar-restaurant amb un horari molt ampli i la cuina sempre oberta.