BCN Design Tour

Hotel Arts

Marina 19-21, 932211000

www.hotelartsbarcelona.com

Considerat un dels edificis emblemàtics de la Barcelona olímpica, l’Hotel Arts és obra de l’arquitecte nord-americà Bruce Graham i de l’estudi SOM. Juntament amb la veïna Torre Mapfre, d’idèntica alçada (154 metres), presideix el Port Olímpic i la Vila Olímpica, la zona residencial de grans avingudes construïda sobre uns terrenys entre el mar i la via del tren que havien estat el reflex de la puixança industrial de la ciutat al segle XIX.

Aixecat entre 1988 i 1992, l’edifici de l’Hotel Arts presenta, com a principal element diferenciador, una estructura externa metàl·lica pintada de blanc que embolcalla les superfícies vidrades de tons grisos i blaus, i li confereix una imatge de solidesa. La base de la torre, a uns metres sota el nivell de rasant, consisteix en una làmina d’aigua sobre la que descansen els pilars metàl·lics de l’estructura. En aquest indret, entre l’Arts i la Torre Mapfre, trobem la intervenció escultòrica Peix d’Or, una obra que s’ha interpretat com a representació icònica de la Vila Olímpica que l’arquitecte canadenc Frank O. Gehry ha construït a base de plaques metàl·liques, on la llum del sol s’hi reflecteix i en varia l’aparença.

Les 44 plantes d’alçada acullen 455 habitacions amb unes vistes espectaculars sobre la ciutat i el mar. El projecte inicial d’interiorisme, a càrrec de Skidmore, Owings & Merrill i de Total Concept Inc. (TCI) va ser completament renovat, a finals del 2004, de la mà de l’estudi GCA Arquitectes.

Entre el variat repertori culinari de l’hotel, destaca l’Arola, el restaurant dirigit per Sergi Arola, i l’Enoteca, a càrrec del xef Paco Pérez, ambdós representants de la cuina més innovadora.

Terrasses, jardins, piscines, un spa, bars i espais destinats a celebracions i convencions de tot tipus completen l’oferta de l’Hotel Arts.

Foto: Imanol Sistiaga, Jordi Sarra, Richard Bryant