BCN Design Tour

Dos Palillos

Elisabets 9, 933040513

www.dospalillos.com

Obert el 2008 al costat de l’hotel Casa Camper, Dos Palillos és un original establiment la concepció del qual s’ha inspirat en el palillo, aquest estri de disseny essencial que tant serveix per punxar les tapes als bars espanyols com, en la variant de doble bastonet, per prendre a petites porcions els plats asiàtics. L’interiorisme reflecteix aquesta dualitat en dos ambients molt contrastats que ha ideat Fernando Amat, amb la col·laboració de l’arquitecte Jordi Tió i del dissenyador gràfic America Sanchez.

S’accedeix al Dos Palillos pel bar, un modest local atemporal, que podríem trobar a qualsevol carrer del Raval, premeditadament equipat amb tancaments d’alumini, terrazzo, rellotge a la paret i televisió encesa, i una decoració plena d’objectes kitsch, com banderins, petits souvenirs i els portaescuradents més tronats del mercat. Una ambientació carregada d’ironia que no tothom arriba a captar. Els clients poden optar entre quedar-se a la barra del bar i menjar amb una certa celeritat, o bé seure al voltant d’una barra de fusta que envolta la cuina en forma de C, on es preparen a la vista les exquisides menges orientals. Aquí l’estètica és el pol oposat de l’espai que hem deixat enrere: mobles i elements decoratius en una paleta cromàtica continguda i eloqüent que combina el vermell, el negre i el blanc amb la bellesa dels materials i els acabats: la ceràmica, el lacat de les cadires o la fusta tractada de la barra. Una estudiada il·luminació posa el focus en determinats punts i deixa a la penombra la resta, un element més d’aquesta escenogràfica decoració. També es pot optar per menjar en un salonet  per a deu persones.

La proposta culinària d’Albert Raurich, cap de cuina d’El Bulli entre 1999 i 2007, consisteix en un ampli ventall de tapes asiàtiques cuinades amb mestratge segons les receptes i tècniques tadicionals. La sommelier Tamae Imachi té al seu càrrec la selecció de vins i sakes.