BCN Design Tour

The Outpost

Rosselló 281 bis, 934577137

www.theoutpostbcn.com

Botiga de moda per a home —especialment, sabates i complements d’una selecta tria de marques—, inaugurada el 2008 a la planta baixa d’un edifici catalogat de l’arquitecte Raimon Duran i Reynals, dins l’àrea d’influència dels establiments de moda que ocupen l’extrem superior del Passeig de Gràcia.

El projecte d’interiorisme és de Pilar Líbano, professional de solvent trajectòria i merescut prestigi. Per tal de transmetre el concepte de clàssic contemporani que defineix la línia de The Outpost, Líbano ha optat per la combinació d’estils, amb barreja de materials i textures. Els mobles han estat especialment dissenyats i es combinen amb peces clàssiques del disseny nòrdic —com les taules del finès Eero Saarinen, els llums de coure del danès Poul Henningsen o la taula del suec Bruno Mathsson—, amb elements industrials francesos de principis del segle XX i amb els armaris de Piet Hein Heek, dissenyador holandès contemporani.

El logo de la marca és un disseny de Gorka Postigo, un jove estudi de Madrid. També és interessant remarcar la qualitat de les propostes d’escaparatisme de The Outpost, que segueixen una tradició molt arrelada a les botigues de la ciutat. Precisament com a homenatge a Joan Brossa, l’hivern del 2010 es va muntar una rèplica de l’aparador que el poeta va elaborar el Nadal del 1956 per a la desapareguda botiga Gales del Passeig de Gràcia.