BCN Design Tour

Pilma

Av. Diagonal 403, 934161399

www.pilma.com

Inaugurat l’any 1987, aquest establiment és el més cèntric dels tres que Pilma té oberts a la ciutat.

El projecte d’adequació del local, a càrrec de la interiorista Marta Dalmau i dels arquitectes Miquel Simon i Lluís Cantallops va resultar finalista als Premis FAD d’Interiorisme d’aquell any. Una superfície de més de 2.000 m2 es distribueix en quatre nivells connectats mitjançant rampes, una solució que, a més d’eliminar les barreres arquitectòniques, comunica visualment totes les àrees i crea la percepció d’un gran espai diàfan.

Una àmplia gamma de productes de mobiliari i complements per a la llar il·luminació, objectes per a la cuina i la taula, accessoris i complements pel bany, objectes de regal i decoració— s’exposa en ambients simulats que contextualitzen els articles; una organització molt entenedora per al públic, que troba el que busca de manera intuïtiva o bé es deixa sorprendre mentre passeja.

La fórmula de venda de Pilma, en què un estudiat sistema de magatzem al mateix establiment (o molt a prop) assegura el lliurament immediat de la pràctica totalitat dels productes en autoservei, és clau en l’èxit d’aquests establiments.

En la selecció de productes, Pilma té en compte dos valors fonamentals: la qualitat de fabricació i un disseny que prioritza la racionalitat i la simplicitat, tant en les formes com en els materials. En base a aquestes premisses, hi són presents molts articles de prestigiosos dissenyadors del segle XX i principis del XXI, i de les empreses productores més importants. Els preus competitius constitueixen el tercer factor que ha fet de Pilma un referent en apropar el disseny a un ampli segment de població.

Arran de la gran quantitat de productes i col·leccions de més de 40 països que Pilma importa en exclusiva, a principis dels 90 es constitueix Pilma Disseny, empresa dedicada a la comercialització i distribució a l’engròs per tota Espanya d’un gran ventall de productes internacionals de disseny de qualitat. Aquesta empresa fa el primer pas en el món de l’edició de productes amb l’obtenció de dues llicències en exclusiva per a l’edició i comercialització de figures de la mascota Cobi que Javier Mariscal va crear per als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.