BCN Design Tour

Cortana

Provença 290, 934872070

www.cortana.es

Rere la firma Cortana hi ha Rosa Esteva (Mallorca, 1975), la dissenyadora de roba per a dona que ha fet del seu estil personal una declaració d’intencions.

Allunyada de les servituds que comporten els canvis estacionals de la moda, Rosa Esteva defensa les seves creacions com a components d’una col·lecció continuada, un plantejament que li permet apostar per una confecció artesanal: des de la tria dels teixits i dels folres fins al control dels acabats, tot allò que caracteritza una peça ben confeccionada. Per no haver d’externalitzar la producció, Esteva ha format una petita xarxa de tallers locals amb els quals ajuda a preservar l’ofici de la costura, un dels propòsits que es va plantejar quan va dedicir introduir-se en el món de la moda. La distribució en exclusiva a les botigues pròpies (Barcelona, Palma de Mallorca, Eivissa i Madrid) li permet treballar al seu ritme i acostar els dissenys a les destinatàries.

Amb un segell molt personal, Esteva busca que els seus dissenys ressaltin la bellesa de la dona i utilitza per aconseguir-ho uns teixits de molta qualitat, amb estampats i colors on s’hi poden entreveure influències relacionades amb l’illa Mallorca.

L’espai de la botiga s’adapta perfectament a l’estil i l’ideari de les creacions de Rosa Esteva. Ella va imaginar la botiga com una mena de jardí per on passejar enmig de les peces i aquest va ser el punt de partida sobre el qual va treballar per transformar aquest local. Una solució a base de llargues tiges metàl·liques suspeses del sostre serveix per penjar-hi les diverses peces de roba, un recurs que permet, tant a l’aparador com a l’interior de la botiga, fer diverses agrupacions cromàtiques i, sobretot, afavorir el lluïment dels teixits sobre el fons blanc de parets i sostre.