BCN Design Tour

Montana Gallery Barcelona

Comerç 6, +932680191

www.montanagallerybarcelona.com

Dirigit des del 2010 per Anna Dimitrova, Montana Gallery Barcelona és l’únic espai d’exposicions de la ciutat que es dedica íntegrament a l’art urbà i als graffiti. Des de la seva inauguració, l’any 2004, ha mantingut una programació continuada que ha permès mostrar l’obra de grafiters emergents i també la dels millors artistes nacionals i internacionals d’aquesta forma d’expressió artística: Suso33, Os Gemeos, Sozyone, Dran, Escif, San, David Choe, Henry Chalfant, Popay, Inocuo o Fasim, entre molts d’altres. Montana Gallery ofereix la possibilitat de conèixer qui són i què proposen els màxims representants d’aquest gènere efímer i furtiu per definició, sempre obligats a signar amb pseudònims.

Normalment s’accedeix a la galeria a través de la botiga de Montana Colors —la marca catalana líder mundial en pintura i tinta per a graffiti—, però quan els horaris de la botiga i la galeria no coincideixen, l’accés a la sala es fa a través d’una porta situada a l’altre costat de l’escala de veïns. Ambdós espais —botiga i galeria— han esdevingut un punt de trobada indispensable per als aficionats d’aquest món. A la botiga, hi poden trobar tot tipus de material: esprais, retoladors, llibres, revistes, roba i accessoris de tota mena.

A l’àmbit destinat a galeria, el blanc de parets i sostre i el paviment continu aporten la neutralitat necessària perquè les obres exhibides assumeixin tot el protagonisme i es puguin contemplar tot passejant o des del seient completament folrat de tags, les estilitzades signatures dels grafiters.