BCN Design Tour

Hotel Pulitzer Barcelona

Bergara 8, 934816767

www.hotelpulitzer.es

A tocar de la plaça de Catalunya, l’antic edifici que acull l’Hotel Pulitzer Barcelona va ser completament rehabilitat l’any 2004 amb materials i tecnologia d’última generació. L’interiorisme, a càrrec de Lázaro Rosa-Violán de Contemporain Studio, s’ha concebut amb una decoració diametralment allunyada de l’estandardització de què sovint són objecte els establiments hotelers.

L’estètica de les zones comunes fixa, a la planta baixa, l’ambient cosmopolita de l’hotel: són espais banyats per la llum natural que arriba a través d’una claraboia que travessa verticalment l’edifici. Diversos elements singulars ajuden a definir cadascuna de les àrees: a la recepció, el sorprenent taulell construït amb peces d’un retaule barroc sicilià, aporta un cromatisme de daurats i blancs que tenen continuïtat, en el lobby, amb els sofàs de pell blanca d’inspiració art déco. Un armari imperial xinès lacat de color vermell focalitza visualment la zona del bar i aporta un toc oriental que matisa l’aire declaradament europeu de l’hotel. El jardí interior que comunica el restaurant amb el vestíbul acull una agradable terrassa que s’erigeix en un veritable oasi urbà.

A tot l’hotel, les peces d’art contemporani de diverses disciplines, les prestatgeries de llibres, els rams de flors, els terres de fusta i l’ús intel·ligent dels miralls contribueixen, entre d’altres detalls, a proporcionar una sensació de privacitat i confort.