BCN Design Tour

Cerabella

Sant Antoni Abat 9, 934410907

www.cerabella.com

L’origen de la cereria Abella es remunta a un petit obrador de ciris que Francesca Abella va obrir l’any 1862, quan l’ús d’espelmes era pràcticament l’únic sistema d’il·luminació ja que encara no s’havien implantat els llums de gas ni, per descomptat, l’electricitat.

Malgrat els avenços i els canvis de costums de la societat barcelonina, aquell negoci vuitcentista ha arribat fins als nostres dies gràcies a la capacitat dels descendents de la fundadora —actualment la cinquena generació al capdavant del negoci— per reinventar tant l’ofici com el producte. Així, l’aposta decidida per la qualitat i la recerca, iniciada a la dècada del 1960, ha convertit la tradicional fabricació d’espelmes en una renovació constant de formes, perfums, colors i usos que ha anat incorporant les creacions de dissenyadors com André Ricard, Javier Mariscal, Sybilla, Nancy Robbins, la Casita de Wendy, Nuria Mora, Ailanto o Martín Ruiz, entre molts d’altres.

L’equip creatiu de Cerabella modifica cada mes l’aparador per mostrar les noves propostes de producte. I el 2012, per segon any consecutiu, ha obtingut el Premi Top 10 que Turisme de Barcelona atorga als aparadors més creatius i originals de la ciutat.