BCN Design Tour

Tickets

Av. Paral·lel 164

www.ticketsbar.es

El març del 2011, a l’avinguda que durant anys ha concentrat l’activitat de festa i espectacle de la ciutat, es presentava aquest nou projecte gastronòmic de qui ha estat considerat el millor cuiner del món, Ferran Adrià, i el seu germà Albert. Teatres, cinemes i cabarets van fer del Paral·lel el centre de diversió per excel·lència a la primera meitat del segle XX, però aquesta efervescència es va anar apagant amb el tancament progressiu de locals. Darrerament, la voluntat de reactivar el caràcter propi d’aquesta via ja ha comportat la reobertura de diverses sales, entre les quals l’emblemàtic cafè concert El Molino.

Aquest ha estat l’escenari triat per ubicar-hi el Tickets, un establiment que també participa d’aquest desig de festa que defineix el Paral·lel. L’arquitecte Oliver Franz Schmidt ha estat l’encarregat de constituir El Equipo Creativo, un reduït grup de professionals que han disssenyat i donat forma al concepte imaginat pels germans Adrià: un espai contemporani on prendre tapes.

El resultat és una proposta d’interior polièdrica i informal, amb molt color i dinamisme, que s’articula amb sis barres vagament inspirades en els quioscos de fira. Cadascuna representa un concepte gastronòmic diferent: els productes del mar, la beguda, la graella i el pa amb tomàquet, el bar, els ‘xuxis’ i els dolços.

En destaca l’àrea d’inspiració marinera, La Presumida, amb referències al popular barri de la Barceloneta, com la reinterpretació de les característiques persianes de fusta, i una barra-escultura de set metres de llarg feta d’una sola peça, on els clients poden menjar-hi el millor marisc de les costes catalanes i gallegues preparat en una cuina que dirigeixen els germans Iglesias, del restaurant Rías de Galícia. Al Nostromo 180286, en una barra alta amb tamborets i estètica futurista, s’hi serveixen els ‘xuxis’, les petites tapes creatives sorgides de la imaginació d’Albert i Ferran Adrià.

La diversitat de propostes d’aquesta cosmologia de la tapa que és el Tickets s’ha traslladat també a la imatge gràfica de l’espai: una barreja de colors, personatges i lletres a mig camí entre el cabaret i el dadà. Les finestres-vitrina que recorren el perímetre del local ofereixen a clients i vianants un viatge per la història de les tapes i els seus equivalents arreu del món; una plasmació de la cuina com a vincle entre cultures que Ferran Adrià ha adoptat com a ideari.