BCN Design Tour

Mercer Barcelona

Lledó 3, 933107480

www.mercerbarcelona.com

Inaugurat el setembre de 2012 al cor del barri gòtic, el Mercer Barcelona és un innovador hotel boutique que combina el valor patrimonial amb el disseny contemporani i un servei exquisit.

L'establiment s'ubica en un conjunt arquitectònic que abasta part de la muralla de l'antiga ciutat romana i restes de diferents períodes des del segle I fins al XIX. Rehabilitat pel prestigiós arquitecte Rafael Moneo, el Mercer conserva el patrimoni arqueològic integrat en una innovadora arquitectura actual que mira al futur des del passat.

La façana medieval guarda gelosament l'extraordinari interior que es troba després de traspassar el gran porta de fusta massissa que rep els visitants. Un espai ampli i lluminós franquejat per un mur cortina que presideix l'anomenat Pati dels Tarongers.

En aquest espai, presidit pels tres tarongers que li donen nom i li aporten frescor, conviuen arcs, balcons i finestrals que han anat florint a través dels segles. Gairebé totes les estances de l'hotel, incloses les 28 habitacions, alberguen elements històrics recuperats. Des d'una biga del segle XVI amb pintures medievals a la recepció de l'hotel fins als frescos descoberts en la restauració de l'estructura de la biblioteca, passant pels sostres de fusta del segle XVIII o l'atri, presidit per dos arcs de mig punt del segle XIV únics a Barcelona, de la Gran Suite, entre d'altres joies arquitectòniques.

El restaurant de l’hotel, que s’emmarca a la muralla romana, disposa d’una sala privada dins la torre de defensa núm. 28 (amb frescos originals del segle XII) on la historia i la gastronomia es donen la mà.

La terrassa de l'hotel, amb piscina i solàrium, és un exclusiu espai que constitueix un mirador excepcional de les teulades del barri gòtic.

Tant l'interiorisme de les habitacions com el de les zones comunes, el signa Gastón & Daniela i l'equip de decoradors de Mercer Hotels. El seu repte, conjugar la rotunditat de les empremtes del pas del temps amb un mobiliari de línies sòbries i disseny contemporani i materials actuals com el Corian dels lavabos. I tot això accentuat amb obres del pintor expressionista Agustí Puig.