BCN Design Tour

Santa Eulalia

Pg. de Gràcia 93, 932150674

www.santaeulalia.com

Parlar de Santa Eulàlia és parlar de la història de la sastreria i la moda a Barcelona. Des que va obrir el seu primer establiment a la zona del Pla de la Boqueria a 1843 fins a la botiga actual, a la zona alta del Passeig de Gràcia, han passat gairebé dos segles vestint fins a quatre generacions.

Avui en dia combinen el prêt-à-porter de grans marques d'home i dona, una pop-up store i un restaurant amb terrassa, juntament amb un taller de sastreria i camiseria a mida considerat com un dels més antics i prestigiosos del país. 

L'espaiós local de més de 2.000 metres quadrats va ser conservat i remodelat el 2011 per l'arquitecte novaiorquès William Sofield. Dissenyador de més de 800 locals a tot el món per a firmes com Gucci, Yves Saint Laurent o Tom Ford.

El projecte de Sofield va consistir en barrejar de forma magistral l'antic amb el modern, creant peces expressament per al local i recuperant part del mobiliari provinent de les seus anteriors. Des d'un vell ascensor dels anys 20 fins a un parell de taulells Art Decó i unes cadires que es van utilitzar en la primera desfilada de moda celebrat a 1926 passant pels aparadors de llautó que van formar part de la botiga que hi va haver a Passeig de Gràcia, 60 i l'espectacular escala de roure recuperada després de les obres de remodelació.

Entre moltes altres distincions, Santa Eulàlia va rebre el 2011 la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona en reconeixement a la seva trajectòria. En 2013, la Medalla FAD (Foment de les Arts i del Disseny) pel disseny de l'espai. I el 2014, va ser nomenada com una de les 30 millors botigues masculines del món per Pitti Uomo de Florència i The Business of Fashion.