BCN Design Tour

Unión Suiza - Misui

Av. Diagonal 482, 934161111

www.unionsuiza.com

Just a la confluència de quatre barris –la Dreta i l'Antiga Esquerra de l'Eixample, la Vila de Gràcia i Sant Gervasi-Galvany– s'erigeix amb precisió mil·limètrica, a la cantonada de la Diagonal amb Via Augusta, la botiga principal d'Unió Suïssa. Una autèntica joia de la història de la rellotgeria i la joieria en un espai únic i singular.

Fundada el 1840 per Jaume Vendrell i Francisca Castellà, la signatura va passar a anomenar-se Unión Suiza a partir de 1928 arran de la seva bona relació amb les marques de la Confederació Helvètica, de les quals era distribuïdora. En 1930, van crear la seva pròpia línia de rellotges, Kronos, una de les primeres marques de la història de la rellotgeria de polsera. I després de la Guerra Civil es van instal·lar a la botiga de Diagonal, tota una icona en el món rellotger.

Després 175 anys de recorregut, Unión Suiza segueix marcant tendència i, a les seves altres línies pròpies, afegeix Misui –diminutiu de la meva Suïssa. Una aposta decidida per la joieria i els complements de luxe que posa l'accent en l'excel·lència en l'ofici i el disseny amb vocació internacional i talent local.

Tot de la mà de dissenyadors i artesans de Barcelona –experts en joieria, barreteria i calçat–, que tenen al primer pis de la botiga de Diagonal seu millor aparador. Un habitatge modernista, rehabilitat per la sisena generació de la família Vendrell –i supervisió del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya- amb interiorisme i mobiliari a càrrec del dissenyador barceloní Diego Ramos.

La màxima del projecte va ser el respecte per l'espai i l'equilibri de protagonismes. Així, les creacions de Misui conviuen amb les policromies i els acabats de fusta existents descansant sobre expositors i vitrines que han estat intencionadament dissenyats com pedres precioses. Amb materials nobles com el marbre i el vidre i estructures mínimes que brillen amb llum pròpia gràcies al seu bon tall i els seus centelleigs.