BCN Design Tour

Bo de Bo

Sant Hermenegild 7, 932009738

elblogdelbodebo.blogspot.com

Bo de Bo és una botiga d'herboristeria i dietètica especialitzada en productes a granel, de proximitat i ecològics, la reforma l'ha col·locat a la primera línia del disseny sense renunciar a la seva història.

Amb més de 30 anys servint a la seva clientela en la mateixa cantonada dels carrers Sant Hermenegild i la Gleva, avui dia amplien la seva tradicional oferta d'herbes, fruits secs i mel a granel, amb aliments d'agricultura ecològica, productes per a vegetarians i persones amb intoleràncies o al·lèrgies, cosmètics naturals i complements fitoterapèutics.

Amb la intenció de donar major visibilitat a l'espai i fer-lo més atractiu per a les noves generacions sense renunciar al seu caràcter tradicional de botiga de tota la vida, van encarregar la reforma dels seus 74 metres quadrats de superfície a CAVAA, l'estudi d'arquitectura de Jordi Calbetó i Oriol Vañó.

D'una banda, van reorganitzar l'espai, destinant la zona interior a magatzem i aprofitar així tots els accessos per al comerç directe. D'aquesta manera, els dos finestrals que estaven anul·lats per la ubicació anterior del magatzem es van alliberar i van passar a integrar-se en l'espai principal de vendes i exposició. En total, quatre grans finestrals i dues portes de vidre que conviden a mirar i a entrar.

D'altra, van apostar per la reutilització dels elements existents. La rajola cartabó, present en bancs i parets de la botiga original, es va reutilitzar per crear les illes del taulell de vendes i de l'expositor dels productes a granel. I amb els pots de vidre que havien contingut caramels, xocolata i altres productes antics, van realitzar les llums que il·luminen aquests taulells.

I finalment, es va reordenar el conjunt de prestatgeries de fusta de pi existents ajuntant-les totes a la paret frontal, permetent alliberar l'espai i localitzar fàcilment els productes.

El resultat del conjunt, un espai on conviuen passat i present amb total harmonia. Sense perdre el seu caràcter, gràcies a la conservació de la majoria d'elements que el componien anteriorment. I obrint les portes de bat a bat al futur.