BCN Design Tour

Disfrutar

Villarroel 163, 933486896

es.disfrutarbarcelona.com

Amb l'exitós Compartir de Cadaqués a l'esquena, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch van obrir, a finals de 2014, a Barcelona, Disfrutar. Una proposta totalment diferent de la Costa Brava, però amb la mateixa essència: un espai singular i acollidor, un tracte proper i cuina de qualitat. I en aquest cas, en un lloc molt especial: davant del remodelat Mercat del Ninot.

Projectat per El Equipo creativo -el prestigiós estudi d'interiorisme que ha dissenyat altres restaurants de renom com el Pakta dels germans Adrià- l'ambient de Disfrutar està inspirat en el Mediterrani i Barcelona. Com a element de construcció principal, l'omnipresent ceràmica que, treballada de diferents formes i amb la intenció de transmetre naturalitat, humilitat i respecte a l'herència de la Mediterrània, crea els diferents espais amb què compta l'establiment.

L'entrada, amb una barra i taules amb capacitat per a unes 20 persones, utilitza referències més urbanes, com les estructures metàl·liques del mercat del Ninot, situat a l'altra banda del carrer. En aquesta zona, s'utilitza la ceràmica d'una manera colorista, amb plànols de rajoles monocromàtics que envolten al visitant com si d'un gran mural 'mironià' desconstruït es tractés.

La cuina -a través de la qual passen els clients per accedir a l'espai interior-és el forn, real i metafòric, l'espai on es couen tots els plats de Disfrutar. Aquí, la ceràmica, en el seu format més humil i tosc -peces de maó en el seu color terra original-, construeix el límit que separa al client de l'interior d'aquest forn, daurat i calent.

Després de travessar les entranyes de la cuina, s'accedeix al menjador principal, un espai ampli i lluminós que es mimetitza visualment amb el pati interior i que permet escapar-se de la ciutat cap a un ambient més natural. En aquesta zona, el blanc ho envolta tot: parets, sostres i terres, superfícies que es foraden a través d'un ordre caòtic, com si d'un poble mediterrani es tractés.