BCN Design Tour

Artte

Muntaner 83, 934549048

www.artte.es

Artte és un bistro-saló de te i espai artístic en el qual descobrir cada dia alguna cosa diferent. I és que, a més d'una interessant carta amb sucs naturals, plats lleugers i sans amb ingredients de proximitat i d'una acurada selecció de tes per prendre o comprar, Artte posa a l'abast dels seus clients des de pintura fins a art multimèdia, passant per música en directe o recitals de poesia, en un espai singular projectat pel conegut dissenyador Lázaro Rosa-Violán.

La seva intenció, reversionar l'estil dels antics salons de te orientals i imprimir l'eclecticisme i el còctel d'estils que l'ha fet famós. Un dels seus reptes era diferenciar els diferents serveis que ofereixen sense perdre el fil conductor de tot l'establiment. El resultat és un espai molt variat i ben delimitat, però unitari en el seu conjunt; amb el fons en blanc trencat, la llum càlida i pinzellades orientals, vintage i industrials com a denominadors comuns.

A l'entrada, una paret amb un patchwork de llosetes amb els motius tradicionals de les voreres de Barcelona connecta l'espai amb la ciutat que l'acull. Després de passar aquesta zona, es troba la botiga de te amb mobles expositors de fusta natural en tons torrats i reminiscències asiàtiques.

Un joc d'alambins juntament amb una taula-barra comunitària crea l'escenografia perfecta per a la zona de degustació de te. Mentre que en el bistrot-escenari, dominat per una lluerna translúcid, la llum ho envolta tot, ja sigui natural o procedent de les múltiples llums que el poblen i dels miralls de les parets que la multipliquen.

En aquest espai, és on l'eclecticisme de Lázaro Rosa-Violán adquireix la seva major esplendor: sofàs Chester, butaques de vellut blau, seients d'estil Windsor, cadires pròpies de cafè en blanc i negre i tamborets inspirats en cadires de barber conviuen sense estridències davant d'una barra il·luminada amb llums industrials i un collage de portes antigues recuperades com a teló de fons.

En definitiva, 400 metres quadrats amb una atmosfera versàtil i una llum envoltant amb molt “Artte”.