BCN Design Tour

Twentytú

Pamplona 114, 932387185

www.twentytu.com

Innovador alberg turístic que es defineix a si mateix com a friendly high-tech eco-hostel. Un espai on la màxima prioritat és l'amabilitat de l'entorn sense renunciar al talent, el disseny, la tecnologia i l'emprenedoria. I que segueix les noves tendències en eficiència, sostenibilitat i turisme responsable.

L'allotjament compta amb una superfície de 2.500 metres quadrats repartits en cinc plantes. En total, 234 llits repartits en 62 habitacions per a dues o quatre persones, amb bany privat independents en cadascuna d'elles. La seva oferta d'habitacions compartides i a baix preu fa que sigui un establiment molt demandat per joves, grups de viatgers i famílies.

A la terrassa superior de l'edifici, destaca un ampli solàrium chill-out amb esplèndides vistes i on es realitzen esdeveniments. A l'interior, hi ha una sala menjador, una cuina totalment equipada per a l'ús dels hostes, una zona d'oci -amb sofàs, videojocs, billar, biblioteca i ordinadors- i un espai multifuncional que pot funcionar com a sala o espai per a conferències o altres actes.

Un dels projectes més interessants que han portat a terme va ser un concurs entre els alumnes del proper Centre Universitari de Disseny de Barcelona BAU per a la redecoració i el grafisme de les habitacions, així com el disseny d'una campanya de comunicació.

En matèria de sostenibilitat, disposa d'un sistema de climatització centralitzada que aprofita l'energia de la incineradora del Besòs. També té un sistema propi de depuració i recuperació d'aigües grises, fet que suposa un estalvi del 40% del consum. A més, un sistema d'estalvi i amb temporitzador en totes les aixetes li permet assolir taxes d'estalvi de fins al 60% del consum i el 30% de l'energia.

Per aquestes iniciatives, Twentytú ha rebut el certificat Biosphere de turisme responsable i sostenible, sent el primer alberg del món en obtenir-lo. I també ha estat nomenat per Hostelworld com el millor hostel ecològic del món del 2015.