BCN Design Tour

El Ninot Cuina

Casanova 133, 932776884

www.encompaniadelobos.com

Situat en el remodelat Mercat del Ninot, és un restaurant amb carta del xef Miki Calzado basada -com no podria ser d'una altra manera- en cuina de mercat, i dirigit per l'empresari Tomás Tarruella -cofundador del grup Tragaluz i ànima del grup de restauració ‘En compañía de lobos’.

Desproveït de decoracions supèrflues, el projecte d'interiorisme ideat per l'estudi d'arquitectura de Dani Freixes busca transmetre l'actitud desenfadada, bulliciosa i relaxada pròpia dels mercats de barri.
L'accés al restaurant, a través del carrer i del mercat, és un lloc pensat com una terrassa; amb plantes, aparca bicicletes i bancs que conviden a seure per descansar i veure la gent passar.

Una espaiosa barra de marbre blanc en dos nivells domina l'entrada. Tamborets per seure per llegir la premsa i picar alguna cosa ràpid, al costat de confortables cadires per seure a menjar, serveixen perquè el client gaudeixi còmodament mentre observa l'activitat del restaurant.
Al saló s'ha utilitzat fusta de castanyer per recobrir el terra i les parets evocant les caixes que s'usen en els mercats per guardar productes. El sostre a cel obert mostra l'estructura metàl·lica del mercat, reproduïda pel reflex d'uns miralls que revelen la visió de l'edifici que no es veu.

Completen aquest espai dos elements característics del Ninot Cuina, una cuina semioberta que permet als clients veure el treball del xef i el seu equip, i una gran pantalla a la paret superior que simula els antics panells mecànics d'informació dels aeroports. Però, en lloc de vols, es mostren fotografies realitzades als venedors de les parades.

Un clar homenatge al mercat que també es veu reflectit a la carta amb productes frescos i naturals propis de temporada, i inspirada en la cuina tradicional catalana amb un aire renovat.

Fotos: Mihail Moldoveanu