BCN Design Tour

Raima

Comtal 27, 933174966

www.raima.cat/es

En un edifici singular del segle XIX del carrer Comtal, va néixer Raima el setembre de 1986, convertint-se en la primera papereria especialitzada a donar servei als professionals del món disseny i la més gran d'Espanya.

La seva història, però, va començar el 1979 amb La Carpeta, una papereria convencional al mateix carrer Comtal que encara avui continua oberta. La decisió de crear Raima, una papereria especialitzada de 1.000 metres quadrats en la qual no es venien llibres, va ser un encert que va marcar l'esperit del grup i li va permetre obrir altres botigues, com Konema.

Amb la voluntat de crear un pont entre la papereria i el disseny, el 1990 el grup va crear el Concurs d'Il·lustració Raima. Un concurs bianual que premia i promociona la creativitat, el disseny i l'art amb el món de la papereria com a fil conductor. I que va ser guardonat el 2014 com a Millor Iniciativa Comercial en Innovació per la Generalitat de Catalunya.

Al llarg d'aquests anys, s'ha consolidat com un dels més importants de l'estat tant pel nombre de participants com per la qualitat dels treballs presentats i la dotació dels premis. L'obra guanyadora és escollida per un jurat format per professionals i representants de les principals associacions i col·legis professionals del sector de les arts plàstiques. Des del Col·legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya fins al FAD, per citar-ne alguns.

Avui en dia, Raima ofereix als seus clients més de 2.000 tipus de paper procedents de tot el món, així com tots els productes, accessoris i eines relacionats amb el món de la papereria i una infinitat de material d'escriptori.

El seu objectiu, que qualsevol client, sigui professional o no, trobi tot el que necessita per als seus treballs de despatx i arts plàstiques. I un dels seus trets definitoris, el bon servei, expert coneixedor de la matèria i disposat a satisfer totes les necessitats o dubtes dels clients.