BCN Design Tour

Coshop

Banys Nous 6, 933435261

www.coshop.es

De la idea que la unió fa la força va néixer el 2012 Coshop, la primera botiga col·laborativa de Catalunya dins el sector de la moda i els complements. Una bona idea per la qual l'Ajuntament de Barcelona li va atorgar el premi a la millor iniciativa empresarial en 2015.

En els seus quatre establiments –a part del del carrer Banys Nous, en tenen un a Tallers, 35, un a Sant Pere Més Baix, 42 i un altre al carrer Astúries, 4– es poden trobar peces de roba i complements de més de cinquanta dissenyadors i marques 'made in Barcelona' que responen al concepte 'slow fashion'. Una moda no industrialitzada, sostenible i de proximitat que, en el cas de Coshop, a més aposta pels dissenyadors emergents.

El fet de poder vendre les seves creacions en un espai compartit augmenta les seves possibilitats de venda ia una preu molt competitiu. Tots els serveis estan inclosos dins del lloguer de les parcel·les de l'espai i el dissenyador es beneficia de les convocatòries que fan tots els altres creadors gràcies a la venda creuada.

Els requisits per participar en la seva iniciativa són seguir la seva filosofia pel que fa a creació i producció local i responsabilitat social i mediaoambiental. Des de roba produïda en tallers socials locals fins a peces amb matèria primera d'origen orgànic o material reciclat.

I amb un al·licient per al client. A més de poder comprar qualsevol de les peces, també pot visitar el taller a hores concertades i conèixer o ser atès directament pels dissenyadors i creadors en els esdeveniments que s'organitzen regularment.