BCN Design Tour

Demano

Carders 36, 933004807

www.demano.net

En ple cor de l'emblemàtic Born, una de les zones més sofisticades de Barcelona on s'han refugiat artistes i artesans des de fa anys, té la seva botiga Demano, en la signatura que ha fet del upcycling la seva bandera.

La seva història arrenca el 1999, quan els seus creadores, Liliana Andrade i Marcela Manrique -dos arquitectes colombianas establertes a Barcelona-, es van ensopegar per casualitat amb una banderola de les que onegen als fanals de la ciutat anunciant esdeveniments culturals. I en comprovar la seva resistència, flexibilitat i impermeabilitat van decidir donar-li una nova vida.

Gràcies a un acord amb l'Ajuntament de Barcelona signat l'any 2000, aquesta marca ecoresponsable, recicla des de llavors les banderoles oficials dels esdeveniments culturals i socials que se celebren a la ciutat -moltes vegades creades per reconeguts artistes i dissenyadors locals i internacionals- . I les transforma en bosses, carteres i accessoris de disseny.

D'aquesta manera, els cartells de festivals, fires, concerts, exposicions, obres de teatre i tots els esdeveniments de la vida cultural de la ciutat ressusciten reconvertits en complements que pots portar-te llocs. I tenir així un trosset de la història de Barcelona.

Bosses, carteres i accessoris que porten el nom de emblemàtics barris, carrers o zones com Rambla, una bossa de mà per anar de compres, Universitat, una bossa prou gran com per adaptar-se als llibres i dispositius dels estudiants, o Barceloneta, un pràctica bossa de platja.

Un producte molt indicat per a viatgers que busquen alternatives als clàssics records de viatge o per a tots aquells amants del disseny i la cultura que volen afegir una picada d'ullet de la ciutat a la seva pròpia història.

Una iniciativa ecoresponsable per la qual Demano ha estat reconeguda en diverses ocasions amb premis al disseny reciclat, a l'empresa emprenedora, i entre els quals destaca el Premi Europeu a les Dones Emprenedores en 2010.

Fotos: Olivier Valiente