BCN Design Tour

Nu#02

València 229, 936339527

nu02store.com

Nu#02 és una botiga de moda d'autor contemporània made in Barcelona on tenen cabuda diferents disciplines del disseny, actes i exposicions. Un espai concebut com una peça de roba, com una col·lecció, i en què volen que passin coses.

Els impulsors són ni més ni menys que tres dels noms més destacats de la moda catalana actual: Josep Abril, Miriam Ponsa i Txell Miras. La vinculació entre els tres creadors néixer fa uns anys al Rec.0, la iniciativa que converteix aquest barri industrial d'Igualada en una gegantina botiga efímera dos cops l'any.

Una vinculació que es va traduir després en l'obertura a París de Projecte#01, una botiga comuna al barri de Le Marais amb producte exclusiu creat i produït a Barcelona.

Amb Nu#02, els tres creadors pretenen convertir-se en el referent del disseny creat i fabricat a Barcelona. Motiu pel qual en l'espai, a més de les seves pròpies col·leccions, tenen cabuda altres marques independents de la ciutat com les bosses OBagBag de Cristina Corres o les sabates de Pep Monjo. I també les peces de disseny industrial de Aparentment, o els mobles metàl·lics de Jonathan Singleton 'Sig', l'arquitecte britànic establert a Catalunya que signa, a més, l'estructura de l'aparador i els penjadors de Nu#02.

Josep Abril té col·lecció pròpia i ha estat el director creatiu de la firma Armand Basi. Premiat en diverses ocasions col·labora habitualment amb La Fura dels Baus, per als quals ha dissenyat vestuaris d'òpera.

Miriam Ponsa prové d'una família amb una antiga tradició tèxtil que impregna el seu treball d'aquest esperit industrial centenari. Pels seus dissenys ha estat premiada en més d'una ocasió com la millor col·lecció de la passarel·la 080 de Barcelona.

Txell Miras treballa entre Terrassa i Milà, on dissenya la línia femenina de Neil Barrett. Un treball pel qual ha rebut diferents reconeixements nacionals i internacionals.

Cristina Corres és la responsable de la prestigiosa firma OBagBag que crea bosses i accessoris de pell amb la iniciativa, la fluïdesa i la flexibilitat com a denominadors comuns.

Nascut en el si d'una família de sabaters de Menorca, Pep Monjo va seguir la tradició familiar i, després d'estudiar a Milà i treballar per a grans marques de la indústria del calçat, en té la pròpia signatura.

Aparentment és la firma de disseny industrial encapçalada per Josep Vila caracteritzada per combinar materials nobles i tradicionals com el marbre de Carrara, la fusta o el llautó en dissenys contemporanis i singulars.