BCN Design Tour

Casa Bonay

Gran Via de les Corts Catalanes 700, 935 458 070

casabonay.com

La que va ser seu de Casa Decor Barcelona el 2011, és des de 2016 l'Hotel Boutique Casa Bonay, un establiment hoteler de 67 habitacions que ha donat una nova vida a la majestuosa mansió del segle XIX de la família que li dóna nom. I en el qual han col·laborat un nodrit grup de dissenyadors per convertir-lo en un hotel d'avantguarda obert a tothom.

L'emblemàtic edifici va obrir les seves portes el 1869. El mestre d'obres Francisco Batlle va dissenyar un edifici de tres pisos amb façana d'estil neoclàssic, que ha romàs inalterada fins ara, amb una impressionant escala principal i una magnífica col·lecció de sòls Nolla, que encara es conserven.

El 1893, l'arquitecte Salvador Viñals va construir un pis més d'altura sobre l'edifici, però respectant el disseny original. I el 1899 es van afegir les galeries envidrades actuals, de l'arquitecte Isidre Gili i Moncunill, que ofereixen magnífiques vistes als típics patis interiors que el pla Cerdà va concebre per a l'Eixample.

En l'actualitat, la persona encarregada de portar les regnes del projecte, Inés Miró-Sans, s'ha aliat amb la firma novaiorquesa Studio Tack per donar un nou aire a l'edifici respectant al màxim tots els element originals i la seva identitat, però sense por de mirar cap al futur.

L'espectacular escala original i la recepció, dissenyada per Marc Morro, un dels fundadors de la botiga AOO, reben els hostes. Després de passar per una sèrie d'arcs, s'arriba a un espai voltat on bancs de treball es combinen amb sofàs d'època i taules de bar.

Amb la idea de fomentar l'esperit mediterrani i made in Barcelona, les habitacions s'han condicionat amb mobles contemporanis de prestigiosos dissenyadors locals com AOO, tèxtils de Teixidors, papers pintats de Batabasta i cosmètics naturals de 'Las lilas'; juntament amb una acurada il·luminació projectada per Nina Masó de Santa & Cole i l'enjardinament d'Alejandra Coll.

Mentre que a la planta baixa, es concentren els espais públics perquè l'hotel estigui obert a tots els ciutadans: des del cafè de Satan’s Coffee Corner fins al lobby bar Libertine, passant pel local de sucs de Mother, la botiga de camises i estampats Batabasta, i una coqueta llibreria regentada per Blackie Books. Així com el restaurant Elephant, Crocodile and Monkey del prestigiós xef i biòleg Estanislao Carenzo.

Fotos: Meritxell Arjalaguer