BCN Design Tour

Hotel Cotton House

Gran Via de les Corts Catalanes 670, 934 505 045

www.hotelcottonhouse.com

A l'antiga seu de la Fundació Tèxtil Cotonera s'alça majestuosament el Cotton House. Un establiment hoteler que ha convertit aquest emblemàtic edifici neoclàssic del segle XIX en tot un referent del disseny d'interiors amb el segell inconfusible de l'interiorista Lázaro Rosa-Violán.

Manat construir per una família de l'alta burgesia catalana en plena expansió de la indústria tèxtil, l'edifici va ser venut a mitjans del segle XX al Gremi de Cotoners, que va establir en ell la seva seu social.

Finalment, a iniciativa d'un grup de promotors hotelers, l'edifici va començar un intens procés de reforma que va culminar al gener de 2015 amb la inauguració de l'hotel, que forma part de l'exclusiva Autograph Collection de la cadena hotelera Marriott.

El projecte de remodelació va posar especial èmfasi a mantenir i recuperar el major nombre possible d'elements originals de l'edifici. Una cosa que Lázaro Rosa-Violán, el responsable de la decoració de l'hotel, va combinar amb la incorporació de totes les funcionalitats necessàries per garantir un servei adequat.

La imponent escalinata de marbre, els delicats parquets i boiseries que ornamenten els sostres, i la singular escala de cargol construïda el 1957 -la característica principal és que no es recolza a terra inferior, sinó que està suspesa de l'entramat metàl·lic del pis més alt l'edifici atorgant-li un aspecte màgic, són alguns dels elements originals que contrasten a la perfecció amb les modernes instal·lacions i l'estil sofisticat i contemporani que presenta avui dia.

Un estil protagonitzat subtilment per la planta del cotó que impregna tota la decoració a partir d'un joc cromàtic que barreja el blanc, el negre i el sèpia de les seves flors i les seves tiges. Així com les sensacions que evoca: suavitat, comoditat, delicadesa i naturalitat a través de textures i tèxtils d'altíssima qualitat.

Des del Bar & Restaurant Batuar, que deu el seu nom al procés mitjançant el qual s'eliminen les impureses del cotó, s'accedeix a la terrassa, un espai de 300 m2 ple de frondosa vegetació. I al terrat de l'edifici se situa la piscina exterior amb vistes.

Entre els seus serveis exclusius destaca la biblioteca, un espai que poden acollir reunions de treball, celebracions o esdeveniments. I on els clients poden refugiar-se a descansar.

Mentre que a L'Atelier, el gabinet on els sastres i camisers d'abans prenien mesures als agremiats, ara hi ha un servei de sastreria a mida de la mà dels experts de Santa Eulàlia, una de les sastreries més prestigioses de la ciutat.