BCN Design Tour

Oval

València 199, 930 102 647

ovalbcn.com

En una diàfana planta baixa de 200 m2 té el seu espai Oval, un lluminós restaurant especialitzat en hamburgueses personalitzades, que els seus creadors van idear després d'una inspiradora estada a Los Angeles i que té com a intenció portar fins a l'extrem el 'tu decideixes'.

El client escull el tipus de carn, el pa, el formatge, una de les nombroses salses i diversos ingredients d'un infinit ventall per crear l'hamburguesa que desitgi. En definitiva, fins a un bilió de possibilitats per a tots els gustos.

L'interiorisme, signat per l'estudi mallorquí Flexoarquitectura, té l'elegància de la senzillesa i la sobrietat com a fil conductor, juntament amb la utilització de comptats i escollits elements per decorar.

L'espai es divideix en diverses zones unides per un paviment continu de formigó polit. A l'entrada, es troba la terrassa, un racó apte per a fumadors. Després de passar la porta, s'accedeix a la zona principal on s'ubica la barra amb tamborets de diferents estils. I una zona amb taules davant i al final de la barra. Mentre que en el fons del local és on se situen la cuina i l'accés als serveis.

En Oval conviuen sense estridències els materials originals del segle XIX, com les parets de maó vist pintades de blanc i les columnes d'acer, juntament amb altres contemporanis, com panells de contraxapat, maons aïllants de terracota i panells acústics en algunes parts del sostre, que arriba als quatre metres.

Tot això li atorga un marcat accent industrial que combina a la perfecció amb l'aire escolar del mobiliari i la il·luminació: una barreja de cadires i tamborets d'escola, i llums d'estudi tipus flexo per il·luminar les taules. Un espai que s'ha cuidat al detall per poder menjar a gust i sense pressa al més pur estil slow food.

Fotògraf: José Hevia