BCN Design Tour

Materia Terrícola

Pl. Joanic 7, 658 889 401

materiaterricola.com

Materia Terrícola és un espai multifuncional de Gràcia que des de 2015 combina un estudi d’arquitectura i interiorisme amb un showroom de disseny sostenible on s’exposen peces de disseny i objectes artístics produïts pels popis arquitectes i dissenyadors, juntament amb altres artesans de proximitat. Pur estil km 0.

Segons Mar Sierra, l’arquitecta cofundadora de Materia Terrícola juntament amb Estanislau Puig, la seva intenció no és altra que tornar a les arrels, recordar que som terrícoles i que hem de ser més conscients del que ens envolta, alguna cosa d’acord amb els temps actuals i l’origen del nom de l’espai.

I defineix la seva iniciativa com un espai per a la creació i la materialització d’idees en el qual planifiquen, construeixen i dissenyen sistemes, contenidors i objectes que comportin maneres d’habitar més harmòniques amb l’entorn. I que fan de l’espai un lloc més còmode, més bell i més idoni per a la realització de qualsevol activitat que necessitin els seus clients.

Tota aquesta amalgama de conceptes fan que en el seu showroom puguis trobar des d'un sobre de taula penjat de la paret i exposat com un quadre, fins a un quadre realitzat en cuir que serveix d'inspiració per crear un espai arquitectònic.

El criteri de selecció dels productes que exposen i venen es basa en 2 paràmetres: primer en la cuidat procés de producció i segon en la qualitat estètica-funcional, sense oblidar les històries d’emprenedoria que hi ha darrere de cada peça.

I això és el que es respira en Materia Terrícola, no hi ha res a l’atzar i tot té la seva història. Des de les tauletes de marqueteria de Julia Fritz, fins a les llums de forja de Metonimia, els coixins serigrafiats a mà de Depiescabezas, o els llums amb missatge de Madreinspain... Sense oblidar els seus propis dissenys, com la magnífica prestatgeria de fusta o les taules on treballen.

Fotògraf: Alquimia