BCN Design Tour

Maria Roch

Laforja 120, 932 689 655

mariaroch.com

Amb el segell de l'estudi d'interiorisme Cirera + Ubach, obria les portes la primera botiga exclusiva de Maria Roch, la prometedora dissenyadora barcelonesa llicenciada per l'Escola Superior de Disseny (ESDI).

Amb tan sols 30 anys, Maria Roch ja havia guanyat els premis a la millor col·lecció i millor concepte en edicions passades del ModaFAD, i havia participat en les reconegudes Bread and Butter, 080 i Cibeles Ego de Madrid.

Una breu però meteòrica carrera que la dissenyadora, després de treballar a les ordres del prestigiós dissenyador Antonio Miró, va culminar amb la creació de la seva pròpia marca i l'obertura d'aquest establiment en el qual també té el seu estudi.

A l’hora d’afrontar el projecte, l’objectiu principal de les interioristes va ser reflectir en aquest local d’uns 100m2 de planta rectangular i molt estreta la personalitat d’aquesta dissenyadora emergent que es defineix a si mateixa com a detallista, exclusiva, elegant, romàntica, sensual i versàtil.

L’espai arrenca al carrer Laforja i avança fins arribar a un gran finestral que dóna accés al pati. Aquest és el punt de connexió entre la botiga i l’atelier de la dissenyadora, un racó càlid i domèstic precedit per aquest pati de vegetació frondosa, que aporta llum i frescor a tota la botiga.

Per trencar la linealitat del local, es van prendre com a model les plantilles de patronatge de la pròpia dissenyadora i es van dibuixar formes ondulants a terra que després es van cobrir amb moqueta en tons grisos. Mentre que la resta del sòl és un paviment llis brillant en color nude, el color que domina tot l'espai i amb el qual s'identifica la marca de roba.

El joc de contrastos entre la recta i la corba. Es repeteix en el mobiliari. Per exposar les peces de roba, es va optar per un penjador totalment lineal que travessa la botiga de cap a cap i condueix fins al fons. Lloc on s'ubiquen els emprovadors, aquests de formes curvilínies i coberts amb cortines vellutades, que li donen un aire elegant i càlid.