BCN Design Tour

La Vermuterie

Muntaner 212, 931 370 148

www.lavermuterie.com

La seva ubicació, en un dels característics xamfrans de l'Eixample, li atorga a La Vermuterie (antic Barton) un punt de vista privilegiat. Una cosa que l'equip de la interiorista Isabel López Vilalta va saber aprofitar per convertir aquest espai de l'arquitecta Magüi González en un autèntic aparador, que permet observar tant des de dins com des de fora.

Per fer-ho, es va estructurar l'ambient en tres franges que discorren paral·leles a la façana de vidre: la primera, amb un banc corregut amb vistosos coixins, i taules i cadires davant; la segona, la zona destinada a la barra; i la tercera, la del magatzem a la vista. I es va decidir imprimir a cada franja un estil diferent que fos de més modern, a la zona del banc, a més tradicional, a la zona d'emmagatzematge.

D’aquesta manera, es relaciona sense estridències la novetat amb l'antic. Un binomi que marida a la perfecció amb una oferta gastronòmica de tapes tradicionals per fer el vermut i la cuina mediterrània d'autor, alhora que es respira l'atmosfera relaxada i informal pròpia d'una taverna.

Precisament, per accentuar aquest aspecte, el conjunt conserva trets identitaris propis d'una autèntica taverna, com la calidesa de la fusta vella recuperada, el marbre, el magatzem a la vista i la gran barra.

Gràcies a l'altura i la gran vidriera que recorre tota la façana, l'interiorisme es converteix en l'autèntic protagonista. Motiu pel qual es van deixar les parets dels extrems camuflades amb feltre. Un material que, a més, proporciona aïllament acústic per mitigar la reverberació produïda per la vidriera que dóna al carrer.

Mentre que, per il·luminar l'espai, es va optar per unes llums dissenyades per Arik Levy que omplen l'espai, però no ho envaeixen gràcies a que són molt volàtils malgrat les seves grans dimensions.

Tot això, juntament amb el fet de mantenir la cuina oberta a la sala a través d'una prestatgeria/gelosia que aporta profunditat al local i permet una relació constant entre els cuiners i el personal de sala, fan de La Vermuterie un espai dinàmic, confortable i atemporal.

Fotògraf: Alejo Bagué