BCN Design Tour

Vivant

Consell de Cent 394, 933 158 009

vivant.eltenedor.rest

Des de principis de 2015, l'Eixample compta amb el restaurant Vivant, un lloc concebut per fer gaudir els paladars més exigents unint disseny, qualitat i bon fer amb receptes que aposten per l'originalitat sense renunciar a la cuina més tradicional.

Des de plats tan tradicionals com l'ensalada russa als daus de filet, passant per les riques croquetes casolanes, el tradicional pop o unes mandonguilles de sípia.

Darrere del projecte estan dos amics de tota la vida: el fotògraf Roger Grasas i Gerlac Santos, el que va ser propietari del bar 52, al costat de la mítica sala de ball La Paloma, i posteriorment encarregat del Rita Rouge.

Precisament el record del 52 és el que els va portar a muntar el Vivant. Un espai amb l'esperit de l'anterior, on menjar bé a bon preu, amb bon producte i una cuina casolana allunyada de sofisticacions, que recupera les receptes de l'àvia, i fomenta la idea de compartir.

Conceptes que també havien de plasmar en aquest local de 96 metres quadrats. Marcos Catalán i Anna Badia, responsables del projecte d’interiorisme. I que van resoldre inspirant-se en les antigues botigues de l’Eixample i aportant-li un aire retro-modern amb tocs d'estil nòrdic dels anys 50 que marida molt bé amb el seu menú.

Un dels elements principals de la intervenció dels interioristes va ser l'esquelet de ferro embellit amb fusta que configura totes les estructures de l'espai: la façana, la barra, la contrabarra, els prestatges d'emmagatzematge, els ampollers, els suports dels bancs, i fins i tot els telons que compartimenten les diferents estances d'aquest espai estret i allargat i que, al seu torn, ajuden a tamisar la llum.

Un esquelet que dóna continuïtat a l'espai i, al mateix temps, el vertebra. Una cosa que també s'ha accentuat mitjançant un paviment de catifes de terratzo emmarcades en fusta que aporten ritme i harmonia.