BCN Design Tour

Casa Ruiz Granel

Muntaner 515, 937 824 924

casaruizgranel.com

Torna a l’essència, compra amb sentit. Aquest és l’eslogan de Casa Ruiz Granel Selecte, una línia de botigues d’aliments naturals a Madrid i Barcelona que ha fet de la venda a granel la seva raó de ser.
Segons els seus impulsors, tot comprant únicament el que es va a consumir, es promou un consum responsable. Afavoreix una alimentació variada i saludable perquè permet provar una major varietat d’aliments en dosis més petites. I tot apostant pels productes de proximitat s’eliminen transports costosos i contaminants el que suposa un benefici per al medi ambient, a més d’incentivar el comerç local.

La idea va néixer el 2014 durant una conversa casual entre tres amics sobre alimentació sana, aliments naturals i no processats i la dificultat per trobar certs productes de forma habitual i amb qualitat.

Una conversa que els va portar a recordar les antigues botigues d’ultramarins que havia a tot arreu i com es cuidava al client amb un tracte personalitzat i al que s’assessorava en tot el necessari.

El resultat va ser Casa Ruiz Granel Selecte un espai amb una tradició de la botiga de queviures de tota la vida amb una exposició del producte de manera senzilla, clara i contundent a la que els aliments estan exposats a la vista, l’olfacte i les sensacions.

Per ambientar-lo, els propietaris van idear les seves botigues com a espais oberts i espaiosos que deixen a la vista l’estructura de l’edifici en el qual es troben i permeten gaudir del producte amb tranquilitat.

I van basar l’interiorisme en mobles a mida a partir de materials primaris: fusta de pi de Valsain, ferro pintat, tela de sac ... I una harmònica combinació de colors càlids i naturals com les tonalitats cigró i xocolata, dos dels més de 600 productes naturals que ofereixen. Amb certificat ecològic i de comerç just al voltant de la meitat d’ells. I primant sempre el producte de proximitat.