BCN Design Tour

Hotel Brummell

Nou de la Rambla 174, 931 258 622

www.hotelbrummell.com

Un oasi a la ciutat. Així defineixen els seus impulsors el Brummell, un hotel de 20 habitacions i dos apartaments al Poble Sec, a mig camí entre el bullici de la ciutat i la muntanya de Montjuïc, i a poca distància del mar.

Christian Schallert, propietari i director del establiments, va concebre el Brummell com un espai tranquil, íntim, imaginatiu i flexible. Respectant la façana original de 1870, d'una banda, però transformant per complet el seu interior, de l'altra, per adaptar-se així als nous temps.

L'arquitecta Inma Rábano va ser l'encarregada de dur a terme el projecte i convertir-lo en un espai singular i ple de detalls. Mentre que el disseny d'interiors va ser a càrrec de Blankslate, els dos australians residents a Barcelona que també van fundar els Federal Cafés.

Inspirant-se en els seus múltiples viatges o en el modernisme tropical de Geoffrey Bawa, van crear lluminosos espais en què conviuen mobles de disseny actuals, en alguns casos fets a mida, amb antiguitats europees o de Sri Lanka. Donant lloc d'aquesta manera a ambients en què es barregen altres mons i altres èpoques amb els propis.

La funcionalitat, la comoditat i l'estètica van ser les tres premisses que havien de complir tots els elements decoratius del conjunt. Elements que en moltes ocasions formen part de prestigioses firmes sueques com Massproductions i Skargaarten, però també a algun disseny alemany, com les cadires d'Egon Eiermann, o lluminàries de la marca anglesa Areti, entre altres peces.

Tot això fa que l'hotel desprengui una sensació d'atemporalitat, accentuada pel joc entre il·luminació, plantes, el respecte per la tradició i obres originals de diferents artistes locals que els responsables de l'hotel volen impulsar.

En definitiva, un hotel-boutique on el luxe és casual, i on menys és més: menys ostentació i més ànima. Un disseny exclusiu, pràctic i confortable, i molt proper.

Fotògraf: Teddy Iborra