BCN Design Tour

Alma Barcelona

Mallorca 271, 932 164 490

www.almabarcelona.com

Ubicat en un singular edifici de l’Eixample, l’Hotel Alma Barcelona constitueix un fidel reflex de la ciutat: una harmoniosa suma de classicisme i modernitat que dóna com a resultat un únic esperit.

Un establiment que va més enllà del concepte de boutique-hotel i ofereix la possibilitat d'aprofitar les virtuts d'un allotjament urbà contemporani i d'alta categoria, però amb tot el sabor dels antics hotels de luxe.

Els encarregats de reconvertir aquest antic edifici de finals del segle XIX, que en el passat va albergar la seu de Solvay Ibérica, van ser Habitan Arquitectos i els interioristes Nori Furlan i Paco Llonch de Corium Casa.

Les dues principals premisses del projecte van ser dotar el conjunt de totes les instal·lacions i comoditats pròpies d'un hotel d'avantguarda, així com conservar i restaurar la façana clàssica i sumar-li nous ambients interconnectats amb l’antic a través de l’atri.

Aquest distribuïdor, il·luminat per una claraboia, funciona com a espai de transició entre el classicisme i la modernitat i aporta llum natural a tots els accessos, tant els de la part que dóna al carrer Mallorca, amb la seva façana tradicional, com els de la zona interior encarada al jardí i que compten amb una façana moderna.

La intervenció va donar com a resultat 72 habitacions repartides en set plantes que, com la resta de l'hotel, responen a dos estils diferents però ben avinguts: disseny contemporani a les de la part actualitzada que dóna al jardí, i un clàssic renovat en les de l'edifici històric que dóna al carrer Mallorca.

També destaquen un zona de spa -amb piscina climatitzada, hammam i sauna-, un gimnàs obert les 24 hores, un restaurant de cuina mediterrània, i dos espais exteriors perfectament condicionats; una gran terrassa de 800 metres quadrats a l'àtic que ofereix unes vistes de 360 graus de tota la ciutat, i un frondós pati interior enjardinat propi de l'Eixample accessible a tots els ciutadans.