BCN Design Tour

Ex-Designer Project Bar

Entença 3

www.ex-designer.com

Entrar a l’Ex-Designer Project Bar és entrar a un establiment en construcció en què tres impressores 3D treballan sense descans per construir el bar a ulls vista.

Obert des del 5 de novembre de 2015 –data en què es va dur a terme la primera impressió-, es tracta d’un projecte del dissenyador Martí Guixé que s’està realitzant en viu i directe, i en el que tots els elements que habitualment es fan de manera artesanal o tradicional –com, per exemple, les rajols o la barra del bar- aquí s’imprimeixen literalment.

L'espai va obrir les seves portes amb l'interior completament nu i poc a poc s'ha anat revestint tot, des de l'espai interior fins a l'equipament utilitzat al bar, amb les impressores 3D del fons del local.

Totes les peces constructives i del mobiliari de l'Ex-Designer Project Bar estan fetes a base de PLA, un material basat en midó de blat de moro gris. Mentre que els gots i estris estan impresos en ABS modificat, un plàstic molt resistent adaptat i certificat per a ús gastronòmic i mèdic.

Un cop acabats els treballs d'impressió d'estris i de l'interior, es començarà a imprimir el menjar. Unes impressions d'objectes comestibles que estan previstes per a febrer de 2017 i que s'iniciaran amb el 'SPAMT' -el pa amb tomàquet que ja va dissenyar i presentar Martí Guixé a la galeria H2O de Barcelona el febrer del 1997, just 20 anys abans.

L’objectiu de l’Ex-Designer Project Bar és construir una nova percepció del disseny basat en una tendència que es configura a partir de la tecnologia, la innovació i la ficció, establint una nova relació entre la cultura, l’art i el comerç.

Horari: de dilluns a divendres de 18.00 a 23.00 h

Fotògraf: Knölke/Imagekontainer