BCN Design Tour

Margot House

Pg. de Gracia 46, 932 720 076

www.margothouse.es

Fugint dels convencionalismes típics dels grans establiments hotelers, impersonals i amb poca privacitat, els propietaris de Margot House van idear aquest hotel boutique de només 9 habitacions que, a l'estar ubicat en un principal de l'Eixample i no ostentar rètol algun, passa totalment desapercebut.

Situat davant de la denominada illa de la discòrdia, en la qual es troba la Casa Batlló -una de les joies modernistes de Gaudí-, l'hotel rep el nom de Margot Tenenbaum, el personatge interpretat per Gwyneth Paltrow en la pel·lícula de Wes Anderson The Royal Tenenbauns.

Les encarregades del projecte van ser Andrea Conti i Isa Cert, responsables de l'estudi d'arquitectura Conti, Cert. A l'hora de dur a terme la seva intervenció, tenien una idea molt clara: no podia ser un clàssic hotel. I havien de respectar una condició indispensable: que els hostes se sentissin com a casa durant la seva estada al Margot House.

Mitjançant la utilització del microciment i la fusta de roure com a materials bàsics, li van donar a l'espai un look sobri, atemporal i sense pretensions. Materials que funcionen a la perfecció com a neutre teló de fons de la resta de l'interiorisme, en el qual va tenir un paper destacat la decoradora Sandra Durany, una de les propietàries de Margot House i propietària, també, de les botigues Be.

El resultat són nou habitacions decorades amb materials nobles, llums de Santa & Cole, peces d’AOO, i tèxtils de Teixidors entre d'altres dissenyadors de prestigi, així com mobles a mida creats per les dissenyadores de Conti, Cert.

Completen el conjunt, la recepció que funciona també com a botiga en la qual l'hoste pot adquirir qualsevol de les peces de disseny que es veuen en el Margot House. La cuina, oberta a l'espai i en què es realitzen els plats dissenyats pel xef Jaume Santianes amb ingredients de proximitat. I una acollidora sala comuna amb sostre a dues aigües i tanques de fusta on 4 claraboies amb llum directa de l'exterior ho inunden tot de llum natural.