BCN Design Tour

The Wittmore

Riudarenes 7, 935 500 885

thewittmore.com

Ubicat en aquest estret carreró del barri gòtic, s’amaga com si d’un racó secret i clandestí es tractés The Wittmore, un luxós hotel de cinc estrelles exclusivament reservat per a adults que constitueix un oasi de calma i confort al populós barri gòtic de Ciutat Vella.

Per diferenciar-se d’altres allotjaments d’alta categoria, The Wittmore aposta per la personalització i la tranquil·litat com a senyals d’identitat. Per aconseguir-ho, aprofita les seves reduïdes dimensions, que li permeten prestar un nivell d’atenció al client molt més elevat, i prohibeix l’entrada de nens i animals.

L’establiment pren com a punt de referència el singular i exclusiu Chiltern Firehouse londinenc. I compta amb 22 espaioses habitacions –d’entre 20 i 70 metres quadrats-, totes amb vistes al jardí vertical més gran de la ciutat: 22 metres d’altura.

Precisament aquest mur vegetal, que arrenca des del pati interior de l’hotel, és l’eix vertebrador de l’espai concebut pels arquitectes de l’estudi Ballarín-Grinyó en col·laboració amb la prestigiosa interiorista Pilar Líbano.

Totes les habitacions s’aboquen al jardí vertical i al pati interior. Un recurs que les inunda de calma i llum natural. I a la decoració se li ha imprès un inconfusible estil britànic anys cinquanta amb materials nobles com la fusta que recobreix l’ascensor, tous terres de moqueta amb reminiscències escoceses, i exclusius mobles que junts configuren un ambient exquisit, íntim i relaxat.

Entre els seus espais comuns, destaca el restaurant Witty, regentat pel guardonat xef Albert Ventura –conegut per la seva trajectòria en el Coure-. Un ambient íntim i recollit amb taules i butaques baixes, i parets plenes de llibres, així com accés al pati, on tambés es pot menjar. Sense oblidar el Sundeck, una terrassa amb piscina i unes immillorables vistes panoràmiques de tot el cas antic de la ciutat.