BCN Design Tour

Iriarte-Iriarte

Cotoners 12, 932 690 074

iriarteiriarte.com

En aquest acollidor local vintage on predomina el blanc i els detalls de fusta té el seu espai el showroom i l’atelier d’Iriarte Iriarte, la signatura de bosses de Carolina Iriarte, una argentina llicenciada en Belles Arts que va encaminar els seus passos cap a les bosses de mà.

La seva obsessió per aquest complement va néixer de la dificultat de trobar bosses que li agradessin. Primer, va recórrer a models antics i finalment va decidir fer-los ella mateixa.

Després de mudar-se a Barcelona i treballar durant 3 anys en l'estudi d'un dissenyador on va aprendre l'art de l'ofici, va començar a confeccionar les bosses a casa fins que, el 2009, la seva germana Sol va trobar un local i van decidir crear la marca juntes, d'aquí la repetició del cognom en el nom de la firma.

Al cap d'uns mesos, la seva germana va emprendre un altre projecte i Carolina va continuar en solitari fins avui, en aquest taller a peu de carrer on es pot veure, a manera d'aparador, com van naixent una a una les seves creacions.

Les dues altures de l'espai li permeten tenir el showroom a la part de baix i reservar la planta de dalt al taller, que queda recollit com en una caixa. Mentre que una sèrie de portes falses provoquen una atmosfera màgica i irreal que, en moltes ocasions, serveixen d'escenografia per exposar les seves peces.

Totes les bosses d'Iriarte Iriarte estan dissenyades i confeccionades a mà a Barcelona amb matèria primera local: cuir vegetal espanyol tenyit a mà i tractat mitjançant tècniques tradicionals.

Treballar amb materials naturals i a mà fa que cada peça sigui única. Cada bossa està estampada amb la signatura i un número de sèrie. I a més cada disseny té una edició limitada, el que li aporta exclusivitat i el converteix en una autèntica obra d'art.