BCN Design Tour

Little Shoes Shop

Bruc 126, 934 870 615

www.littleshoes.es

Entrar a la botiga insígnia de Little Shoes, un establiment especialitzat en calçat infantil i que també compta amb línia pròpia fabricada íntegrament a Espanya, és com tornar a l'escola.

Precisament aquesta era la intenció de l’estudi d'arquitectura Nàbito quan va dissenyar aquests 100 metres quadrats on regna la quadrícula dels quaderns de classe. La idea de l'estudi era construir un ambient neutral que no restés protagonisme a les sabates i el seu colorit, però impactant i original al mateix temps i que fes un gest de complicitat als seus petits clients.

Per realitzar-ho, van revestir tot l'interior de Little Shoes Shop amb rajoles ceràmiques blanques de la signatura Ceramica Vogue que combinen diferents dimensions: 5x5 10x10 i 20x20. Un joc de línies que recrea visualment els quadrats de les fulles dels quaderns escolars que es fan servir per plasmar lletres, nombres i dibuixos.

Excepte unes parets de mirall al fons del local que ajuden a ampliar l'espai, les rajoles el cobreixen tot des del terra fins al sostre, passant per les parets i fins als pedestals d'obra que, col·locats a diferents altures, serveixen per exposar el calçat , distribuir l'espai i imprimir ritme al conjunt.

El resultat és un espai sintètic simple, essencial, ordenat i pragmàtic en què, a més de la quadrícula, no falten la cal·ligrafia i els gargots infantils de vaixells, cases i molins de vent. Així com altres objectes amb reminiscències escolars: boles del món, llapis de colors, llibres, i lletres que a la part posterior de la botiga es converteixen en prestatgeries per exposar sabates o en una cadira per calçar-se.

Finalment, les cortines en tons pastís que van del terra al sostre al lateral del fons aporten calidesa i suavitat a l'espai. Matisant així el conjunt i fent-lo més dolç i entranyable, com la pròpia infància.