BCN Design Tour

Restaurante Tandoor

Aragó 8, 934253206

www.restaurantetandoor.com

El 2002, Nath Surinder Oberoi, el primer xef indi d'Espanya, va obrir al carrer Calàbria el Tandoor, un restaurant que reflectia la cuina que havia après de la seva mare i que va anar adaptant al paladar barceloní.

Tretze anys després, en aquest nou local del carrer Aragó dissenyat per la interiorista Isabel López Vilalta, la segona generació de la família va reprendre el camí de Nath oferint cuina índia sota l'òptica del seu fill, Ivan Surinder.

Nascut a Barcelona, l’Ivan va forjar la seva experiència treballant al Tickets dels germans Adrià, i ara lidera aquest projecte aportant als fogons un toc més modern sense perdre l'essència de la cuina hindú. Una estimulant exhibició de receptes amb aires creatius i amb el forn tandoor com a estendard del restaurant -un forn de forma cilíndrica que s'alimenta de carbó vegetal per cuinar.

Per l'ambientació d'aquest local de 330 metres quadrats, Isabel López Vilalta va concebre un espai minimalista però que conservés l'esperit de l'Índia.

En primer lloc, es van eliminar tots els elements accessoris preexistents, tant a les parets com en els sostres per potenciar així el seu caràcter industrial i clarificar la distribució de l'espai: un mosaic d'espais encadenats fins arribar a una gran nau. Després, es van homogeneïtzar els sostres pintant-los de blanc; mentre que les parets es van tractar de diferents maneres depenent de l'ambient al qual pertanyen.

Com a fil conductor i font d'inspiració per a definir l'estètica del restaurant, es va escollir l’Índia més popular i els coloristes camions que circulen per les ciutats índies amb el missatge de "Horn Please".

Des de les barres que recorden carros ambulants de menjar fins a les parets desgastades, passant per la xapa metàl·lica encunyada de les mampares, la llauna texturitzada que revesteix la fusteria i el mobiliari, i elements de color en els llums, els cables elèctrics i els revestiments de parets.