BCN Design Tour

Organic Market Sarrià

Pedró de la creu 24, 932802659

www.organicmarket.es

L’Organic Market de Sarrià és un petit supermercat ecològic on es poden trobar més de 3.000 referències fresques i envasades 100% bio. Així com també menjar per emportar, productes de dietètica i cosmètica, productes per a nadons, i estris per a la pràctica del ioga. I, a més, compta amb una zona de cafeteria i forn on es pot degustar la seva cuina biològica.

Pertany a la cadena de supermercats de barri impulsats pel grup de restauració i alimentació Tribu Woki -responsables, entre d'altres, dels restaurants de renom celeritat, Barraca i Barracudas- la filosofia és fer establiments com els d'abans però actuals.

El seu origen es remunta a principis de la dècada de 2000 quan l'argentí Guido Weinberg va obrir el Woki Market de la Barceloneta, un establiment on se servia cuina asiàtica per portar al costat d'un petit ple de productes orgànics i ecològics.

Aquest establiment va ser l'embrió del grup i dels Organic Market com aquest de Sarrià. Un supermercat per a aquells que volen tornar als orígens, a les arrels de les coses i portar una vida més ecològica i saludable.

L'encarregat de l'interiorisme va ser l'estudi d'arquitectura Crea Projects, que va aplicar a l'espai el concepte d'orgànic i natural mitjançant els materials utilitzats, com la fusta i la corda omnipresents, i un toc retro, com les rajoles de les parets, els elements d’acer galvanitzat i altres detalls vintage. I connectat també amb el present a través d‘un cert aire industrial, amb instal·lacions vistes, per exemple, i les mítiques rajoles florejades de Puig i Cadafalch que cobreixen els carrers de Barcelona.

La definició dels espais, la distribució dels aliments i els recorreguts es va realitzar en funció de les famílies de productes, la seva caducitat i la freqüència de compra. I es van aprofitar els elements arquitectònics existents per ordenar l'espai i accentuar l'atmosfera lleugerament industrial. En definitiva, una botiga de queviures com els del passat, però molt present i ecofriendly.