BCN Design Tour

OMG BCN

Plaça de la Llana 7, 933194320

www.omgbcn.com

Darrere de les sigles OMG BCN es troba la botiga d’Iu Bartolomé i Estrella Portolés, dos expublicistes que després d'un inspirador viatge per Nova York van decidir obrir el 2013 una botiga de productes made in Barcelona en què no es pogués evitar exclamar 'Oh my god! '(OMG) en entrar.

Entre les seves firmes de moda, joieria, disseny i decoració -totes amb el segell Barcelona- es poden trobar les creacions de dissenyadors, artistes, i marques consolidades i emergents com Miss Wood, Krizia Robustella, Softheads, Palila, Octaevo, José A. Rueda , Alba Casares o Palens.

Una concept store condicionada per AMOO, l'estudi d'interiorisme dels arquitectes Aureli Mora i Omar Ornaque, on, a més de comprar un objecte, també es pot gaudir d'una exposició o participar en un taller.

Per aprofitar al màxim l'espai disponible d'aquest local de 1900 -una superfície reduïda, però compensada amb la presència d'un altell a la meitat més profunda de l'establiment-, van prescindir d'una estada dedicada exclusivament a l'emmagatzematge. I van suplir aquesta mancança creant quatre mobles integrats que serveixen tant per a exposar, com per emmagatzemar i dirigir el recorregut dels clients.

L'espai resultant, marcat per aquests elements d’intencionada geometria irregular per trencar la linealitat i aportar dinamisme, es complementa amb geometries pintades en els diferents revestiments. I jocs de colors per restar protagonisme a les bigues del sostre i cridar l'atenció cap a la sala annexa del fons: blau, al sostre, i taronja, a la sala.

Mentre que en el paviment s'ha combinat un sòl de cautxú de color blau cel amb llosetes de ciment llis en uns casos, i en altres les clàssiques 'Flor de Barcelona', dissenyades per l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch.

Unes llosetes que tenen un protagonisme especial en l'exposició anual Panot & Friends, un acte solidari organitzat per OMG BCN en el qual diferents dissenyadors reinterpreten la clàssica lloseta de Puig i Cadafalch i els diners recaptats del qual es destinen íntegrament a diferents associacions benèfiques.